Yılbaşı İçin 10 Yaşayan Hediye Fikri

Yeni yıl neredeyse geldi! 2020 yaklaşırken “yılbaşı hediyesi” sorunsalı da kafalarda belirmeye başladı. Her yıl aldığımız kar küresi ya da atkı almak istemiyorsunuz. Çok pahalı bir şey olmamalı ama seçtiğiniz hediye birçok kişiden de farklı olmalı.

Sevdiklerinize yıl boyunca yanlarında kalacak, yaşayan ve kalıcı bir hediye vermek isteyenler için yılbaşı konseptinde 10 hediye seçeneği hazırladık.

  1. Pine Cocodema

Henüz çam ağacı kuramayan, kursa da yılın yarısına kadar kaldıramayan bir arkadaşınız varsa; yaşayan gerçek bir çam ağacı sizin için harika bir hediye seçeneği olabilir. Kolay bakımı ve bulunduğu ortamı etkisine alan çam kokusuyla Pine Cocodema, ay sonuna kadar indirimli!

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Şoklanmış Bitki Çerçeveleri:

Kimyasal şoklanma ve boyama yönteminden geçirilen bitki yaprakları tüm yıl boyunca rengini koruyarak, sevdiklerinize sizi hatırlatacak bir hediye olabilir. Üstelik “sağlığı” temsil eden Gingko Biloba bitkisi ve “bereketi” temsil eden maiden hair bitkisi ile yeni yıl mesajınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Minimal Kapı Süsü:

Pirinç el yapımı kasnak üzerine şoklanmış çam yaprakları, pamuk, kozalak ve kabuk tarçınla hazırlanan minimal kapı süsü gelecek yılbaşına kadar renk değiştirmeden sizinle kalabilir. Bitki ve gıda atıkları ile boyanmış ipek kurdela ile süslenen kapı süsü ile; evinizin girişine minimal ve doğa dostu bir dokunuş yapabilir ya da zarif bir hediye seçeneği olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Snowy Airplant (Tillandsia Tectorum)

Karlı görüntüsüyle Tillandsia Tectorum, hava bitkileri arasındaki en nadir bulunan türlerden biridir. Kolay bakımıyla ofis ve ev dekorasyonları için tamamlayıcı bir hava bitkisi olan Snowy Airplant, unutulmayan bir hediye olacak.

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Kahve Bitkisi:

Kahve sever arkadaşınıza mug hediye etmek yerine, seramik el yapımı saksıda kahve bitkisi hediye etmeye ne dersiniz? Kahve bitkisinin, toprağındaki kahve çekirdekleri ile yıl boyunca sulandıkça bulunduğu ortama kavrulmuş kahve kokusu yayacak.

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Berry Pine:

Bir metreyi geçmeyen küçük yapılı mini çam bitkisi yapraklarındaki yoğun çam kokusuyla, sevdikleriniz için harika bir yeni yıl hediyesi olacak! El yapımı pirinç ayak ve seramik saksı ile “Chameacyparis Lawsoniana Elwoodii” çamı, “sahte servi” olarak da anılır. Kış mevsimini eve taşıyan görüntüsü ve hava temizleme özelliği ile alternatif bir yılbaşı ağacı olarak da değerlendirilebilir.

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Prizma Airplant Standı:

Bakır ve pirinç askıların iskandivav tarzı “Himmeli” sanatı ile birleştirilmesiyle tasarlanmış stand ve topraksız yaşayan hava bitkileri…

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. 2’li Bitki Köklendirme Vazosu:

Bitki bakımına meraklı arkadaşınız için dekoratif bir bitki çoğaltma yöntemi…

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Squircle Airplant Standı:

İsmini geometrik şeklinden yani kenarları yuvarlanmış kareden (square+circle) alan airplant standı ile topraksız yaşayan hava bitkilerinin en dekoratif sunumu Squircle Airplant Standı…

Buradan inceleyebilirsiniz

  1. Bitki Bakımı ve Kokedama Atölyesi:

Bitki bakımı ile ilgilenen bitkisever arkadaşınıza 1 yıl boyunca kullanabileceği bir workshop hediye etmek için hello@cocodema.com adresiyle iletişime geçebilirsiniz. Ayda yaklaşık 1 kez yaptığımız bitki atölyeleri ile sevdiklerinizi keyifle ve toprak kokusuyla geçireceği 2 saat hediye edebilirsiniz.